EBRD: Dva miliona eura kredita za Cosmetics market

Bez autora
Jul 03 2012

Evropska banka za obnovu i razvoj – EBRD će u okviru programa podrške lokalnim preduzećima obezbijediti kredit od dva miliona eura crnogorskom maloprodajnom lancu kozmetike i farmacija Cosmetics marketu. Kredit je podijeljen u tri tranše koje će biti isplaćene do 2014. godine. Odobravanjem drugog kredita Cosmetics marketu, namijenjenog za proširenje maloprodajne mreže, jača se konkurencija u crnogorskom sektoru maloprodaje. Cosmetics market će otvoriti još dvije prodavnice kozmetičkih proizvoda i četiri apoteke u ovoj godini, jačajući tržišnu poziciju. Ovaj projekat će povećati konkurentnost Cosmetics marketa, poboljšavajući iskustvo u modernoj maloprodaji kozmetike i farmacije.

EBRD: Dva miliona eura kredita za Cosmetics marketEvropska banka za obnovu i razvoj – EBRD će u okviru programa podrške lokalnim preduzećima obezbijediti kredit od dva miliona eura crnogorskom maloprodajnom lancu kozmetike i farmacija Cosmetics marketu.

Kredit je podijeljen u tri tranše koje će biti isplaćene do 2014. godine, saopšteno je iz EBRD.

U saopštenju se dodaje da se odobravanjem drugog kredita Cosmetics marketu, namijenjenog za proširenje maloprodajne mreže, jača konkurencija u crnogorskom sektoru maloprodaje.

Uz podršku EBRD kredita, Cosmetics market će otvoriti još dvije prodavnice kozmetičkih proizvoda i četiri apoteke u ovoj godini, jačajući tržišnu poziciju, dodali su iz ove banke.

Direktor EBRD u Crnoj Gori Đulio Moreno je naveo da će ovaj projekat povećati konkurentnost Cosmetics marketa, poboljšavajući iskustvo u modernoj maloprodaji kozmetike i farmacije.

- Zadovoljstvo nam je da po drugi put podržimo vodeću kompaniju u crnogorskom sektoru maloprodaje i jednu od najbolje vođenih u Crnoj Gori, koja se obavezala da će obezbijediti kvalitetne proizvode i usluge – rekao je Moreno.

Prema riječima jednog od vlasnika ovog preduzeća Tomislava Đorojevića, saradnja EBRD i Cosmetics marketa odvija se na obostrano zadovoljstvo.

- Kredit će nam pomoći da proširimo mrežu prodavnica i apoteka, povećavajući tržišni udio kroz konsolidaciju veoma fragmentiranog sektora farmacija – saopštio je Đorojević.

Projekat podrške lokalnim preduzećima je aktivnost koju EBRD sprovodi u cilju podrške privreda Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske kroz finansiranje malih i srednjih lokalnih preduzeća.
Tržišni udio Cosmetics marketa je oko 20 odsto, odnosno 19 prodavnica kozmetike i dvije apoteke, što ga čini vodećim trgovcem kozmetikom i jednim od najboljih priznatih brendova u zemlji. U okviru istog brenda ova kompanija je tokom 2010. otvorila i prvu apoteku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik